Julius Terpstra, de nieuwe CDJA-voorzitter

Julius Terpstra is door de leden gekozen als nieuwe voorzitter van het CDJA. De voorzitter van de selectiecommissie maakte dat op 25 mei bekend tijdens ons voorjaarscongres.

Julius

Julius is 24 jaar en woont en studeert Geschiedenis in Leiden. Hij is geboren en getogen in de Noordoostpolder in Emmeloord. Eerder was Julius actief binnen het CDJA als penningmeester en later voorzitter van het CDJA Leiden.

“Het waren drie geweldige maanden waarin ik het CDJA heb leren kennen als een Creatieve, Daadkrachtige, Joviale en Ambitieuze partij. Van Venlo tot Groningen en van Ede tot Amsterdam: overal waren er mensen, en veelal in grote getale. De betrokkenheid was groot, wat nogmaals bevestigd dat onze club leeft! Ook wil mijn opponenten bedanken. Bart-Jan en Bert-Jan, we hebben het de leden knap lastig gemaakt. Het was een mooie campagne!

En hoe nu verder? Vanaf maandag zal ik samen met de andere leden van het Dagelijks Bestuur de lijnen uitzetten voor de komende jaren. De eerste prioriteit zijn de Gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014. De opdracht voor het CDJA is om er voor te zorgen dat er kwalitatief goede jongeren op de kandidatenlijsten komen. Daar moeten wij ons hard voor maken bij het CDA, want zo laat het CDA zien dat solidariteit tussen generaties essentieel is voor een sterker Nederland en het is belangrijk dat jongeren een stem krijgen in hun eigen gemeenten. Als tweede: party en politics. De afgelopen maanden hebben voor mij bevestigd dat naast de politieke lijn het belangrijk is om te investeren in elkaar en de vereniging. Daarbij wil ik vooral inzetten op het ‘lid wint lid principe’.

Komende week zal ik contact hebben met fractievoorzitter Sybrand Buma, waarin ik de belangen van jongeren, lid of geen lid, onder de aandacht zal brengen. Uiteraard vanuit een CDJA-visie. Denk dan aan de oplopende jeugdwerkloosheid, studenten die steeds meer schulden zullen krijgen en jongeren die problemen hebben met het vinden van een huis. Dit kabinet lijkt drukker met het oplossen van interne brandjes dan het oplossen van de crisis. Jongeren komen er bekaaid vanaf bij Rutte en Asscher. Een taak voor het CDJA om het CDA scherp te houden in deze nieuwe oppositierol. Iets meer de tanden laten zien mag best!

Kortom, met de Gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar, de jongerenproblematiek en het scherphouden van het CDA is er genoeg werk aan de winkel. Ik heb er zin in en ben erg gemotiveerd voor de aankomende twee jaar!”