Nieuws uit Limburg: Stichting MEP Limburg brengt bezoek aan Straatsburg

woensdag 6 februari 2013, 14:18

Met dank overgenomen van de Stichting MEP Limburg

Een delegatie van oud-deelnemers aan de Limburgse MEP-conferentie 2012 heeft van 21 januari tot en met 25 januari 2013 verschillende Europese instanties te Straatsburg en Luxemburg mogen bezoeken. Tijdens deze indrukwekkende reis trachtte de organisatie van Stichting MEP Limburg de deelnemers een week lang onder te dompelen in de Europese politiek en ze de Europese bestuursorganen met eigen ogen te laten ervaren. Het parlement keek haar ogen uit bij hun bezoeken aan indrukwekkende instellingen zoals het Palais de l'Europe, het Europees Hof van Justitie, het Europees Hof voor de Rechten van de Mens en als klap op de vuurpijl het Europees Parlement.

Natuurlijk stond er meer op het programma dan enkel het bezoeken van deze bijzonder imposante gebouwen. Ook hadden de oud-deelnemers tijdens de Straatsburgreis het genoegen diverse prominente Europese politici te mogen ontmoeten en kregen zij de kans hen de meest prangende vragen voor te leggen. De delegatie ontmoette onder andere de heer René van der Linden (oud-voorzitter van de Eerste Kamer en het Parlementaire Assemblée van de Raad van Europa), de heer Tiny Kox (Senaatslid Parlementaire Vergadering van de Raad van Europa en voorzitter fractie Europees Unitair Links) en de heer Johannes Silvis (Nederlandse rechter bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens). Al deze 'zwaargewichten' in de Europese politiek maakten tijd vrij om aan een heus vragenvuur van de deelnemers onderworpen te worden, omdat ook zij het kernidee van MEP Nederland en MEP Limburg graag onderstrepen: 'De jeugd is de toekomst.'

De Straatsburgreis is sinds 2007, naar het initiatief van René van der Linden, een van de vele vervolgtrajecten die Stichting MEP Limburg aanbiedt. Voor meer informatie en een uitgebreide terugblik op de Straatsburgreis kunt u terecht op www.meplimburg.nl.