Mr.Drs. R.E. (Roald) van der Linde

De link naar de uitgebreide versie van deze biografie is verlopen. U ziet nu de publieksversie.

foto Mr.Drs. R.E. (Roald) van der Linde
Naar de originele foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Website VVD.nl

Tussen 2012 en 2021 (met onderbreking van een half jaar) een gedegen Tweede Kamerlid voor de VVD, dat zich bezighield met dossiers op het gebied van financiėle markten, financieel toezicht, staatsdeelnemingen, AOW en het pensioenstelsel. Had ook enige tijd burgemeestersbenoemingen en regelingen voor politieke ambtsdragers in zijn portefeuille. Werkte eerder als ambtenaar op het ministerie van Financiėn (projectleider team ABN AMRO) en als ambassademedewerker in Washington en was later director van Netherlands Financial Investments. Keurige, vriendelijke afgevaardigde en onversneden liberaal.

VVD
in de periode 2012-2021: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.

In deze biografie zijn gegevens verwerkt tot 15 februari 2021.