Vijftien scholieren vertegenwoordigen Nederland in de komende internationale MEP-conferenties

donderdag 4 oktober 2012, 9:42

DEN HAAG (PDC) - De rust is nog maar net wedergekeerd in Den Haag na de nationale Model European Parliament conferentie 2012. Toch zijn de voorbereidingen voor de internationale conferentie alweer in volle gang. De laatste dag van de nationale conferentie werd feestelijk afgesloten met de selectie van vijftien scholieren die Nederland in de komende twee internationale conferenties zullen vertegenwoordigen.

De eerstvolgende internationale MEP-conferentie vindt plaats in Madrid, Spanje van 17 tot en met 24 november. Vijf Nederlandse scholieren zullen Nederland vertegenwoordigen tijdens deze conferentie en nog eens vijf Nederlanders vertegenwoordigen het land Kroatië. Ook zal een delegatie scholieren worden afgevaardigd naar de internationale voorjaarsconferentie 2013 in Norwich, Groot-Brittannië, die van 7 tot en met 14 april 2013 plaatsvindt.

Elk jaar doen zo'n 150 scholieren uit de bovenbouw van het havo/vwo mee aan de nationale MEP-conferentie. Tijdens de conferentie houden de jongeren zich een week lang bezig met verschillende grensoverschrijdende problemen. Na elke nationale conferentie worden er twee Nederlandse delegaties afgevaardigd naar internationale conferenties van het MEP.