G.S.I.A. (Grace) Tanamal

foto G.S.I.A. (Grace) Tanamal
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: PvdA

Vasthoudend en toegewijd PvdA-Tweede Kamerlid van Molukse afkomst, dat daarmee echter weinig in de publiciteit kwam. Zette zich vooral in voor participatie van bewoners in hun eigen wijk. Bracht een initiatiefnota uit over buurtrechten. Was daarnaast woordvoerster werknemersverzekeringen (WAO, WIA, ZW) en mantelzorg en vrijwilligerswerk. Voor zij Kamerlid werd, werkte zij zelf in de zorg en als bestuurder van vakbond "De Unie" (zorg en welzijn). In 2002-2012 en 2018 was zij gemeenteraadslid in Amersfoort.

PvdA
in de periode 2012-2017: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.