IQ-Partij

De IQ-partij richtte zich op 'de mens'. Geld is niet de hoofdzaak. "De hoofdzaak zijn mannen, vrouwen, kinderen, families, groepen van mensen en de bevolking als een geheel." De politiek zou dan ook om de mens moeten draaien. Daarnaast was volgens de IQ-partij eerlijkheid belangrijk. Dat is ook de reden dat zij zich stevig verzette tegen Shell, een bedrijf dat niet eerlijk is tegen de mensheid volgens de partij. Mensen als Jeroen van der Veer (oud-topman Shell) en Wim Kok (oud-lid Raad van Commissarissen van Shell) moesten het op de website van de partij ontgelden.

De IQ-partij zou bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2012 alleen meedoen in het kiesdistrict Den Haag, maar werd uitgesloten vanwege het niet niet tijdig betalen van de borgsom. In 2014 deed de partij mee aan de Europese verkiezingen onder de naam 'Rechten-Plichten-Partij. De partij behaalde niet genoeg stemmen voor een zetel.


Meer over


Bent u als journalist of wetenschapper op zoek naar statistische gegevens over personen uit het biografisch archief, bijvoorbeeld gemiddelde leeftijd, ervaring, herkomst, beroep, m/v of zittingsduur? De redactie van PDC kan deze gegevens onder voorwaarden beschikbaar stellen voor wetenschappelijk onderzoek en journalistieke publicaties. Neem voor meer informatie contact op.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.