Mr. A.M.T. (Anneke) Wezel EMoC

foto Mr. A.M.T. (Anneke) Wezel EMoC
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Website SP, Bas Stoffelsen, CC BY-NC-ND 3.0 NL

Advocaat en eerder medewerker van het Openbaar Ministerie, die bijna vier jaar voor de SP in de Eerste Kamer zat. Was advocaat in Amsterdam en Zaandam en daarvoor plaatsvervangend officier van justitie en senior secretaris megafraude. Werkte ook bij het ministerie van Justitie, bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en bij het Openbaar Ministerie. Hield zich in de Eerste Kamer vooral bezig met justitie en voerde bijvoorbeeld woord bij behandeling van wetgeving over drugs, aanpak van terrorisme en forensische zorg en geestelijke gezondheidszorg. Sinds 2019 werkt zij bij de Belastingdienst.

SP
in de periode 2015-2019: lid Eerste Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.