Prof.Dr. F. (Frank) Hendriks

Prof. Frank Hendriks (1966) is hoogleraar vergelijkende bestuurskunde en onderzoeksdirecteur bij de Tilburgse School voor Politiek en Bestuur, Universiteit van Tilburg. Sinds 2012 is hij fellow bij het Montesquieu Instituut. Zijn belangstelling richt zich op de analyse, beoordeling en vergelijking van democratie, publieke besluitvorming en ‘governance’, zowel op het nationale niveau als op het subnationale, vooral stedelijke en regionale, niveau.

in de periode 2012-heden: fellow Montesquieu Instituut

Inhoudsopgave van deze pagina:


1.

Personalia

geboorteplaats en -datum
Rotterdam, 1966

2.

Hoofdfuncties/beroepen

hoofdfuncties/beroepen
  • hoogleraar / onderzoeksdirecteur Tilburgse School voor Politiek en Bestuur, Universiteit van Tilburg, vanaf 1995
  • onderzoeker, Universiteit Leiden, van 2001 tot 2005

3.

Nevenfuncties

huidige (2/3)
  • fellow bij het Montesquieu Instituut
  • lid Raad voor het Openbaar Bestuur, vanaf 1 juli 2022

vorige (2/4)
  • lid in diverse onderzoeksnetwerken
  • lid diverse redactieraden

U ziet een selectie van de nevenfuncties. In de uitgebreide versie is een overzicht van nevenfuncties in te zien.

4.

Opleiding

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

5.

Uitgebreide versie

Speciaal voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn de biografieën van alle kansrijke (volgens de peilingen) kandidaten in uitgebreide vorm raadpleegbaar op parlement.com.

Voor de overige ruim 5000 biografieën geldt het volgende:

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.