Secretaris-Generaal MEP ontvangt Zilveren Medaille Fondation du Mérite Européen

maandag 6 juni 2011, 15:47

DEN HAAG (PDC) - De voorzitter van de  Fondation du Mérite Européen, Jacques Santer,  heeft op dinsdag 17 mei de Zilveren Medaille van de Fondation du Mérite Européen uitgereikt aan  mevrouw mr. B.J van Sminia-Meijerink, secretaris-generaal van het Model European Parliament. Zij kreeg de onderscheiding voor haar grote verdiensten om jonge mensen kennis over en passie voor Europa bij te brengen, met name voor de democratische instituties van de EU.

In haar veertigjarig bestaan heeft de Fondation onderscheidingen toegekend aan staatslieden, wetenschappers, journalisten en instellingen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de Europese zaak. Eerder werden onder meer onderscheiden Hans-Dietrich Genscher, Michel Rocard, Simone Veil, Felipe Gonzalez, Nobelprijswinnaar Gao Xing Jiang en Udo van Kampen. Nederlanders die in het verleden de eer toekwam waren onder meer Edmund Wellenstein, Gijs de Vries en Liane Vissers van 't Hof.

Tijdens de buitengewone plechtigheid in de vergaderzaal van de Eerste Kamer der Staten-Generaal werd eveneens een onderscheiding uitgereikt  aan Voorzitter van de Eerste Kamer René van der Linden .  De Senaat ontving  de Gouden Medaille van de Fondation du Mérite Européen voor de rol die dit deel van het Nederlands parlement vervult op het gebied van Europese samenwerking.