De Partij van de Zwevende Kiezers, een vooruitblik op de verkiezingen

maandag 7 juni 2010, 12:00

Het Soeterbeeck Programma en VOX van de Radboud Universiteit Nijmegen organiseren een actualiteitencollege over de zwevende kiezers door Peter van der Heiden. Is de kiezer de weg volkomen kwijt, of zit er toch een verklaarbaar patroon in zijn gedrag?

Het college vindt plaats op woensdag 9 juni 2010 van 12.45-13.45 uur in de hal van het Erasmusgebouw Radboud Universiteit Nijmegen, Erasmusplein 1.

Als ze zou meedoen aan de verkiezingen, dan was de Partij voor de Zwevende Kiezers verreweg de grootste in de Tweede Kamer. Sinds het einde van de verzuiling zijn de 'de zwevende kiezers' niet alleen in aantal toegenomen, maar zweven zij ook steeds wilder. De kiezers van Fortuyn stemden nog geen jaar later weer net zo gemakkelijk op de PvdA - om die partij een paar jaar later weer te verlaten voor de PVV. Is de kiezer de weg volkomen kwijt, of zit er toch een verklaarbaar patroon in zijn gedrag? Na de column blikt Peter van der Heiden vooruit op de Tweede Kamerverkiezingen.

Donderdag 10 juni analyseert prof.dr. Carla van Baalen de verkiezingsuitslag tijdens een Actualiteitencollege Plus.

Sprekers van de Radboud Universiteit Nijmegen: Dr. Peter van der Heiden is onderzoeker bij het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis. Dr. Joos van Vugt, programmamaker bij het Soeterbeeck Programma, is de gespreksleider.

Deelname is gratis. Inschrijven is niet nodig.