Boris van der Ham is de Beste Webpoliticus van 2010

Geschreven door Redactie op 02.06.2010, 10:01

De winnaars van Beste Webpoliticus 2010 (www.bestewebpoliticus.nl) zijn bekend. Zowel de jury als het Nederlands publiek koos Boris van der Ham als Beste Webpoliticus. Fred Teeven schrijft de Beste Weblog, Job Cohen heeft de Beste Website en Femke Halsema twittert het beste.

Beste Webpoliticus: Boris van der Ham

Boris van der Ham (D66) kan trots zijn. Niet alleen de jury prees zijn activiteiten op het web, maar met een overgrote meerderheid aan stemmen haalde hij ook de publieksprijs binnen. Van der Ham weet internet in de volle breedte effectief in te zetten. Hij gebruikt zijn website als portal naar zijn sociale media, hij is actueel, scherp en houdt alles regelmatig bij.

Het is de tweede keer dat Van der Ham de Beste Webpoliticusverkiezing wint. Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van 2007 kwam hij ook al als winnaar uit de bus.

Beste Website: Job Cohen

De jury was erg gecharmeerd van de website van Job Cohen. De website heeft een professionele en uniforme stijl, die gecombineerd wordt met een duidelijke weergave van de inhoud. De standpunten worden snel duidelijk, evenals de andere media waarop Cohen te vinden is. De jury roemt vooral de redactie die achter de site schuilt.

Beste Weblog: Fred Teeven

Over het algemeen was de jury niet erg onder de indruk van de genomineerde weblogs. Veel ervan schieten tekort in de reactiemogelijkheden, het taalgebruik of de inhoud. De uiteindelijke winnaar is Fred Teeven (VVD), die nog het meest aan de criteria voldoet. Hij schrijft bijna dagelijks een actuele, korte en persoonlijke blog.

Beste Twitteraar: Femke Halsema

Het is geen verrassing dat de prijs voor Beste Twitteraar naar Femke Halsema (GL) gaat. Als er iemand bekend staat als fervent twitteraar, dan is het Halsema wel. Volgens de jury twittert ze 'inhoudelijk, humoristisch en krachtig'. Wat de jury bovendien erg waardeert, is dat twitteren bij Halsema geen eenrichtingsverkeer is. Zelf volgt ze ook anderen en ze beantwoordt de aan haar gerichte tweets regelmatig.

bericht 42 keer gelezen