Prinses Máxima spreekt op internationale ‘ChildFinance’ bijeenkomst

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden houdt maandagochtend 7 juni een toespraak op een bijeenkomst over kinderrechten en financiën in Zandvoort. Aflatoun, een organisatie die zich inzet voor sociaal-financiële educatie van kinderen, organiseert de conferentie die plaatsvindt van 7 tot en met 9 juni.

Op de bijeenkomst spreken vertegenwoordigers van regeringen, financiële instellingen, kinderrechtenorganisaties en wetenschappers over de negatieve gevolgen van de wereldwijde economische crisis voor kinderen. Ook wisselen zij van gedachten over manieren om deze gevolgen in de toekomst te beperken. Uit onderzoek blijkt dat het vaak kinderen zijn die het meest door de crisis getroffen worden, in de vorm van verslechterde voeding en gezondheidszorg of voortijdige schoolverlating.

Prinses Máxima is ‘Special Advocate for Inclusive Finance for Development’. De Prinses adviseert in deze functie Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-moon over toegang tot financiële diensten en zet zich tevens wereldwijd in om financiële diensten voor iedereen toegankelijk te maken. Aflatoun is actief in 39 landen en heeft zich tot nu toe ingespannen voor 500.000 kinderen tussen de 6 en 14 jaar.

Mededeling aan redacties (niet voor publicatie)

Aanvang: 9.00 uur

Accreditatie (tot uiterlijk 5 juni, 9.00 uur) bij Lubna Shaban, per e-mail: info@childfinanceinternational.org of per tel.: 020-6262025 onder vermelding van na(a)m(en), medium, functie en contactgegevens.

Voor meer informatie: Aflatoun, Child Social & Financial Education, www.aflatoun.org en www.childfinanceinternational.org

Rijksvoorlichtingsdienst, tel. 070 - 3564142, www.koninklijkhuis.nl

19 mei 2010 / 10.35 uur / nr. 130

Categorieën: Overig

Bron: Rijksvoorlichtingsdienst / Koninklijk Huis