Marc Sprenger benoemd tot directeur ECDC

Op 27 april jongstleden heeft het Europees Parlement officieel ingestemd met de voordracht van het bestuur van het European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC) in Stockholm om Marc Sprenger te benoemen tot directeur van het ECDC. De benoeming is per 1 mei aanstaande van kracht. Sinds 2003 is Marc Sprenger Directeur-Generaal van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) is in 2005 door het Europees Parlement in het leven geroepen om infectieziekten te bestrijden, zoals griep, SARS en HIV/AIDS. Het ECDC kan op eigen initiatief handelen, wanneer besmettelijke ziekten van onbekende oorsprong uitbreken en de Gemeenschap bedreigen. Het ECDC beschikt over een uitgebreid netwerk van partners en bundelt Europa’s kennis op gezondheidsgebied.

Marc Sprenger over zijn benoeming: “Ik ben buitengewoon vereerd dat ik leiding mag gaan geven aan een europees instituut met zo’n uitstekende reputatie als het ECDC. Ik zal me vooral richten op het verder versterken van de wetenschappelijke reputatie, samenwerking met anderen en aandacht voor een flexibele organisatie.”

Waarneming

De functie van Directeur-Generaal van het RIVM zal tijdelijk worden waargenomen door mevrouw drs. E.J. (Dineke) Mulock Houwer.