Maandag 12 april: Tweede discussiebijeenkomst 'Staat van het parlement' over onderzoeksrol Kamer

dinsdag 6 april 2010, 16:26

Op maandag 12 april vindt de tweede discussiebijeenkomst plaats in het kader van 'de staat van het Parlement'. Het thema van deze bijeenkomst is de onderzoeksrol van de Tweede kamer met als centrale vraag ’Wint het Parlement aan gezag en effectiviteit als het meer onderzoekend wordt?’. De bijeenkomsten bouwen voort op de parlementaire zelfreflectie van de Tweede Kamer.

Hoogleraar Staats- en Bestuursrecht aan de Universiteit Maastricht, prof. mr. Luc Verhey en Tweede Kamerlid Stef Blok (VVD) zullen hierover met elkaar discussiëren. Ook het publiek komt aan het woord. De bijeenkomst wordt georganiseerd door het Montesquieu Instituut in samenwerking met het dagblad Trouw.

Enkele weken geleden werd de eerste discussiebijeenkomst gehouden. Tijdens deze bijeenkomst discussieerden onderzoeker bij de WRR, Jan Holtslag, en Tweede Kamerlid voor de PvdA, Roos Vermeij, over: 'Politiek zonder beleid, beleid zonder politiek'. Ook de gasten deden mee aan de discussie.

De laatste bijeenkomst zal plaatsvinden op 17 mei. Dan zullen demissionair minister Donner en prof. Van den Berg (voorzitter van de Wetenschappelijke Raad van het Montesquieu-Instituut) in debat gaan. Meer informatie hierover wordt later bekend gemaakt.


Informatie voor deelname  

Tijd van aanvang: 17.00 uur

Locatie: Campus Den Haag, zaal LV-1, Lange Voorhout 44 te Den Haag

Toegang: Vrij, identificatiebewijs verplicht

Meer informatie: www.montesquieu-instituut.nl

Aanmelding: via info@montesquieu-instituut.nl