Dr. K. (Kutsal) Yesilkagit

foto Dr. K. (Kutsal) Yesilkagit
Naar de originele foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Universiteit Leiden

Kutsal Yesilkagit is vicevoorzitter van het bestuur van het Montesquieu Instituut.

Hij is hoogleraar Bestuurskunde bij het Instituut Bestuurskunde van de Universiteit Leiden. In zijn onderzoek en onderwijs richt hij zich op vraagstukken met betrekking tot politiek-ambtelijke verhoudingen, de internationalisering van bestuur en beleid en de relatie tussen populisme en bureaucratie.

in de periode 2010-heden: wetenschapper Montesquieu Instituut

Inhoudsopgave van deze pagina:


1.

Hoofdfuncties/beroepen (4/7)

  • fellow Montesquieu Instituut, Den Haag, 1 juni 2010
  • hoogleraar bestuurskunde, Universiteit Leiden - Campus Den Haag, vanaf 1 september 2014
  • interim-decaan Campus Den Haag, van 1 mei 2015 tot 1 januari 2016
  • decaan faculteit Governance and Global Affairs (voorheen Campus Den Haag) van de Universiteit Leiden, vanaf 1 januari 2016

U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.

2.

Opleiding

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

3.

Uitgebreide versie

Speciaal voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn de biografieën van alle kansrijke (volgens de peilingen) kandidaten in uitgebreide vorm raadpleegbaar op parlement.com.

Voor de overige ruim 5000 biografieën geldt het volgende:

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.