Ing. R.M. (Roos) van Erp-Bruinsma

foto Ing. R.M. (Roos) van Erp-Bruinsma
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)

Roos van Erp-Bruinsma (1960) was van 1 oktober 2008 tot 1 december 2012 secretaris-generaal van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Zij is bouwkundige en bedrijfskundige en werkte lange tijd in het bedrijfsleven, onder meer bij de Koninklijke Nederlandse Jaarbeurs. De jaren voor zij SG werd, was zij directeur bij vervoersbedrijf GVU/Connexxion. Na haar ambtelijke loopbaan werd zij bestuurder van een ziekenhuis en gecertificeerd commissaris/toezichthouder.

in de periode 2008-2012: secretaris-generaal

Inhoudsopgave van deze pagina:


1.

Personalia

voornamen (roepnaam)
Roos Margreet (Roos)

geboorteplaats en -datum
Rotterdam, 5 mei 1960

2.

Partij/stroming

partij(en)
partijloos, vanaf 2011

3.

Hoofdfuncties/beroepen (5/13)

  • algemeen directeur/bestuurder GVU N.V., vervoerbedrijf GVU/Connexxion, van 2005 tot 2008
  • lid Managementteam Connexxion Openbaar Vervoer N.V., 2008 (tevens)
  • secretaris-generaal ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, van 1 oktober 2008 tot 1 december 2012 (benoemd op 4 juli)
  • CEO a.i. belast met het opzetten van het Rijksvastgoedbedrijf, ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, van 2012 tot oktober 2014 (vanaf december 2012 als ABD TOP Consultant)
  • voorzitter Raad van Bestuur Sint Franciscus Vlietland Groep, van november 2014 tot februari 2017 (fusie van Sint Franciscus Gasthuis en Vlietland ziekenhuis per 1 januari 2015)

U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.

4.

Opleiding

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

5.

Wetenswaardigheden

verkiezingen
  • Was in 2007 nummer 19 op de kandidatenlijst van de PvdA bij de Eerste Kamerverkiezingen
 

6.

Uitgebreide versie

Speciaal voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn de biografieën van alle kansrijke (volgens de peilingen) kandidaten in uitgebreide vorm raadpleegbaar op parlement.com.

Voor de overige ruim 5000 biografieën geldt het volgende:

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.