Dr. J.W.L. (Jan Willem) Brouwer

foto Dr. J.W.L. (Jan Willem) Brouwer
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Eva Steentjes

Jan Willem Brouwer was als historicus verbonden aan het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis. Zijn onderzoek betrof onder meer de Nederlandse buitenlandse politiek en de ministeriële verantwoordelijkheid voor de Koning.

in de periode 2010-heden: wetenschapper Montesquieu Instituut

Inhoudsopgave van deze pagina:


1.

Personalia

geboorteplaats en -datum
1956

2.

Hoofdfuncties/beroepen

hoofdfuncties/beroepen
onderzoeker CPG (Centrum voor Parlementaire Geschiedenis), Radboud Universiteit Nijmegen (voorheen Katholieke Universiteit Nijmegen), van 1987 tot 2022

3.

Opleiding

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

4.

Uitgebreide versie

Speciaal voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn de biografieën van alle kansrijke (volgens de peilingen) kandidaten in uitgebreide vorm raadpleegbaar op parlement.com.

Voor de overige ruim 5000 biografieën geldt het volgende:

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.