Jongeren aan het woord in verantwoordingsdebat over Europa

woensdag 1 oktober 2008, 13:00

Op donderdag 2 oktober zal een zaal vol jongeren een aantal Nederlandse Europarlementariërs, waaronder Thijs Berman (PvdA), Jan Mulder (VVD), Cornelis Visser (CDA), Kathalijne Buitenweg (Groen Links), Sophie In't Veld (D66) en Erik Meijer (SP) aan de tand voelen over hun werk van de afgelopen jaren. Ook kijken zij vooruit naar de prioriteiten voor de toekomst: waar moet de Europese Unie in het algemeen en het Europees Parlement in het bijzonder zich op concentreren? Debatleider is Farid Tabarki (bekend van MTV Coolpolitics).

Het debat vindt plaats in het kader van de week van Democratie in Debat (www.democratie-in-debat.nl), die loopt van 26 september tot 6 oktober. Directe aanleiding zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement die in juni 2009 plaatsvinden. Het verantwoordingsdebat is één van de eerste confrontaties in de aanloop naar de Europese verkiezingen.

U bent van harte welkom om het debat bij te wonen. Graag vooraf aanmelden via COMM-REP-NL-EVENTS@ec.europa.eu. Vol is vol!

Waar: Dudok, Hofweg 1a, Den Haag

Wanneer: 2 oktober 2008, 16.00-17.30 u, borrel na

Organisatoren: Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland en Bureau Europees Parlement Den Haag (www.eu.nl en www.europeesparlement.nl)