H. (Hans) Goslinga

foto H. (Hans) Goslinga
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Hans Goslinga

Hans Goslinga is een bekend en gerespecteerd journalist, de laatste ruim 30 jaar verbonden aan het dagblad Trouw. Zijn specialisme ligt op het terrein van de politiek. In recente jaren richt Goslinga zich ook op bredere maatschappelijke kwesties. Hij is diverse malen onderscheiden als journalist.

in de periode 2011-heden: gespreksleider MI-activiteit

Inhoudsopgave van deze pagina:


1.

Personalia

geboorteplaats en -datum
Baambrugge (gem. Abcoude-Braambrugge), 1948

2.

Hoofdfuncties/beroepen (4/5)

  • redacteur politiek Pers Unie, van 1973 tot 1978
  • redacteur politiek Trouw, van 1978 tot 1993
  • politiek commentator, van 1993 tot 2010
  • politiek columnist, vanaf 2010

U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.

3.

Uitgebreide versie

Speciaal voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn de biografieën van alle kansrijke (volgens de peilingen) kandidaten in uitgebreide vorm raadpleegbaar op parlement.com.

Voor de overige ruim 5000 biografieën geldt het volgende:

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.

In deze biografie zijn gegevens verwerkt tot 10 december 2014.