Oudste ministers en staatssecretarissen

Er zijn ministers geweest die bij hun benoeming al boven de 65 jaar waren en er waren er zelfs van boven de 70 jaar. Voor het aantreden van Ankie Broekers-Knol waren staatssecretarissen niet ouder dan 65 jaar bij hun aantreden.

De oudste minister was mr. J.C. van Oven. Deze Leidse hoogleraar volgde begin 1956 de overleden minister Donker van Justitie op. Hij was toen 74 jaar. De huidige oudste minister is Ben Knapen.

Oudste staatssecretaris is op dit moment Ankie Broekers-Knol. In de parlementaire geschiedenis is Ankie Broekers-Knol de oudste staatssecretaris bij aantreden.

Inhoudsopgave van deze pagina:


1.

Oudste ministers

2.

Oudste staatssecretarissen

fotonaam staatssecretarisleeftijd bij aantreden
Ankie Broekers-Knol  - Fotograaf Arenda OomenBroekers-Knol, Mr. A.72 jaar
Veen, M. vanVeen, M. van65 jaar
M.R.H. CalmeyerCalmeyer, M.R.H.64 jaar
Haars, Mr. E.A.Haars, Mr. E.A.64 jaar
Frinking, A.B.M.Frinking, A.B.M.62 jaar
Aad NuisNuis, Drs. A.61 jaar
Rob HessingHessing, R.H.60 jaar

Meer over

Bent u als journalist of wetenschapper op zoek naar statistische gegevens over Kamerleden of bewindspersonen, bijvoorbeeld gemiddelde leeftijd, ervaring, herkomst, beroep, m/v, of per politieke partij? PDC, partner van het Montesquieu Instituut, kan deze gegevens onder voorwaarden beschikbaar stellen voor wetenschappelijk onderzoek en journalistieke publicaties. Neem voor meer informatie contact op.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.