Eerste Kamer voor één dag 'Derde Kamer'

vrijdag 4 november 2005, 12:25

Vijfendertig 'Derde-Kamerleden' debatteren vandaag onder leiding van de Voorzitter van de Eerste Kamer mevrouw Timmerman-Buck met elkaar in de Eerste Kamer. De kinderen zijn leerlingen van twee basisscholen uit Haarlem en Ermelo. Zij hebben eind september meegedaan met het lesprogramma 'de Derde Kamer der Staten-Generaal'.

Onderdeel van het lesprogramma was de verdediging van stellingen over onder meer onderwijs, sport en milieu door leerlingen. De twee klassen met de beste argumenten, dit ter beoordeling van een jury, mocht naar het Binnenhof afreizen. Dat werden de christelijke basisschool 'de Wadden' uit Haarlem en de basisschool 'de Klokbeker' uit Ermelo.

Al ruim 2000 scholen uit binnen- en buitenland zijn met het lesprogramma aan de gang gegaan. Daarvan deden 150 scholen mee aan de wdestrijd. De stelling 'Er moeten meer lessen buiten zijn, in de natuur en op straat, want sommige dingen kun je beter niet uit een boekje leren' genoot verreweg de voorkeur onder de basisschoolleerlingen. Goede tweede was de stelling: 'leraren moeten les geven over gezond eten, want te veel snoepen is niet gezond'.

bron: Persbericht Eerste en Tweede Kamer


verwant nieuws

externe link