H. van Andel

Brielse notaris, die in 1798 in het stadsbestuur kwam en aan het einde van dat jaar in het Vertegenwoordigend Lichaam werd gekozen. Was daarvan enkele keren voorzitter. In de Franse tijd rechter en in 1814 benoemd tot lid van de Notabelenvergadering.

in de periode 1798-1814: lid Eerste Kamer Vertegenwoordigend Lichaam (1798-1801), lid Tweede Kamer Vertegenwoordigend Lichaam (1798-1801), lid notabelenvergadering

Inhoudsopgave van deze pagina:


1.

Voornaam

Hugo

2.

Personalia

geboorteplaats en -datum
Brielle, 28 april 1761

overlijdensplaats en -datum
Nijmegen, 2 juni 1826

3.

Hoofdfuncties/beroepen (2/16)

  • lid raad, arrondissement Brielle
  • lid Vergadering van Notabelen, 29 en 30 maart 1814 (voor het departement Monden van de Maas)

U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.

4.

Wetenswaardigheden

uit de privésfeer
Zijn vader was raad en schepen van Brielle

5.

Familie/gezin

In de uitgebreide versie zijn, indien bekend, de familierelaties opgenomen.

6.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, opleiding en wetenswaardigheden. Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.