Drs. A.H.Ch. (Ton) Annink

foto Drs. A.H.Ch. (Ton) Annink

Ton Annink (1953) was in 2012-2016 secretaris-generaal van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Daarvoor was hij in 2003-2012 secretaris-generaal van Defensie en in 2004 interim-voorzitter van het UWV. Daarvoor werkte hij onder meer bij de ministeries van Economische Zaken, financiën en Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur en was hij directeur-generaal openbare orde en veiligheid en directeur-generaal management en personeelsbeleid op BZK.

in de periode 2003-2016: secretaris-generaal

Inhoudsopgave van deze pagina:


1.

Voornamen (roepnaam)

Antonius Hermanus Christoffel (Ton)

2.

Personalia

geboorteplaats en -datum
Hengelo (Ov.), 13 mei 1953

3.

Partij/stroming

partij(en)
PvdA (Partij van de Arbeid)

4.

Hoofdfuncties/beroepen (2/9)

  • secretaris-generaal ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, van 1 oktober 2012 tot 1 juni 2016 (in 2016 tijdelijk non-actief)
  • buitengewoon adviseur algemene bestuursdienst, ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, van 1 juni 2016 tot 1 januari 2018

U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.

5.

Nevenfuncties

vorige
  • lid Voorselectiecommissie topmanagement ABD (Algemene Bestuursdienst), van 1 juli 2006 tot 1 januari 2018
  • voorzitter Stichting Parnassia Bavo

6.

Opleiding

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

7.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, opleiding en wetenswaardigheden. Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.