Prof.Dr. M. (Mies) Westerveld

foto Prof.Dr. M. (Mies) Westerveld
bron: Hans Kouwenhoven

Rotterdamse juriste en wetenschapper, die acht jaar lid van de PvdA-fractie in de Eerste Kamer was. Met name deskundig op het gebied van het sociaal recht en van de sociale rechtshulp. Op laatstgenoemd vakgebied werd zij in 2007 bijzonder hoogleraar. Daarvoor onderzoeker bij het Hugo Sinzheimer Instituut voor arbeid en recht. Als Eerste Kamerlid sprak zij bij vele debatten over justitiële onderwerpen en enkele keren over onderwerpen op het terrein van sociale zaken. Had samen met haar partner een café-restaurant in Woudsend.

PvdA
in de periode 2003-2011: lid Eerste Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


1.

Voornaam (roepnaam)

Marie (Mies)

2.

Personalia

geboorteplaats en -datum
Rotterdam, 29 augustus 1953

3.

Partij/stroming

partij(en)
PvdA (Partij van de Arbeid), vanaf 1995

4.

Hoofdfuncties/beroepen (3/6)

  • senior onderzoeker HSI (Hugo Sinzheimer Instituut voor arbeid en recht) te Amsterdam, tevens universitair hoofddocent sociaal recht, Universiteit van Amsterdam, vanaf 1 januari 1999
  • lid Eerste Kamer der Staten-Generaal, van 10 juni 2003 tot 7 juni 2011 (wegens ziekte kon zij in 2007 pas op 19 juni worden beëdigd)
  • bijzonder hoogleraar sociale rechtshulp, Universiteit van Amsterdam, vanaf september 2007 (benoemd 30 augustus 2007, vanwege de Raad voor de Rechtsbijstand)

U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.

5.

Nevenfuncties

afgeleide functies, presidia etc.
vicevoorzitter vaste commissie voor Justitie (Eerste Kamer der Staten-Generaal), van juni 2007 tot 7 juni 2011

6.

Opleiding

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

7.

Activiteiten

opvallend stemgedrag (0/1)

In de uitgebreide versie is een overzicht van opvallend stemgedrag opgenomen.

8.

Wetenswaardigheden

uit de privésfeer
Haar echtgenote is horeca-ondernemer

9.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, opleiding en wetenswaardigheden. Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.