Formatie: Balkenende spreekt met kandidaat-bewindslieden

donderdag 18 juli 2002, 18:49

Formateur Balkenende heeft vanmorgen gesproken met de drie kandidaat-ministers Nawijn (LPF), De Geus (CDA) en De Boer (LPF). Hilbrand Nawijn, de beoogd minister voor Vreemdelingenbeleid en Integratie, zei na het gesprek dat hij pas afgelopen dinsdag LPF-lid is geworden. Roelf de Boer, beoogd LPF-minister van Verkeer, is zelfs nog steeds lid van de VVD.

Woensdag sprak de formateur met de beoogde vice-premiers Bomhoff (LPF; kandidaat voor VWS) en Remkes (VVD; kandidaat voor Binnenlandse Zaken). Verder ontving hij de kandidaat-ministers van het CDA Donner (Justitie), De Hoop Scheffer (Buitenlandse Zaken) en Van der Hoeven (OCW) en VVD'er Kamp (VROM).

Vanmiddag waren de VVD'ers Korthals (Defensie) en Hoogervorst (Financiën), LPF'er Heinsbroek (Economische Zaken) en CDA'er Veerman (Landbouw) aan de beurt.

Vanavond begonnen de gesprekken met de kandidaat-staatssecretarissen. Als eersten ontving de formateur Hessing (Binnenlandse Zaken), Nicolaï (Buitenlandse Zaken) en Van Ardenne-Van der Hoeven (Ontwikkelingssamenwerking).