Mr. J.C.W.M. (Bob) Huijsmans

foto Mr. J.C.W.M. (Bob) Huijsmans
bron: Beeldbank Nationaal Archief

Intelligente voortvarende jurist, die na zijn vlot verlopen studie voor een ambtelijke loopbaan koos die hij enkele jaren onderbrak voor een praktijk als advocaat waarna hij als 42-jarige terugkeerde op het ministerie van Financiën om daar op den duur de hoogste ambtenaar te worden. Krachtige persoonlijkheid met een 'open mind', die het departement jarenlang organisatorisch goed heeft geleid.Greep in financiële beleidszaken pas in als de directoraten het niet eens konden worden. Was als secretaris-generaal de laatste vertrouwensman van achtereenvolgende ministers.

in de periode 1967-1980: secretaris-generaal

Inhoudsopgave van deze pagina:


1.

Voornamen (roepnaam)

Johannes Catharinus Wilhelmus Marie (Bob)

2.

Personalia

geboorteplaats en -datum
's-Gravenhage, 17 maart 1917

overlijdensplaats en -datum
Wassenaar, 21 september 1994

3.

Hoofdfuncties/beroepen (2/11)

  • secretaris-generaal ministerie van Financiën, van 1 maart 1967 tot 1 oktober 1980 (ontslag op verzoek bij K.B. van 25 april 1980)
  • adviseur in algemene dienst van de minister van Financiën, van 1 oktober 1980 tot maart 1982

U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.

4.

Opleiding

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

5.

Familie/gezin

In de uitgebreide versie zijn, indien bekend, de familierelaties opgenomen.

6.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, opleiding en wetenswaardigheden. Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.