Dr. O. Bakker

foto Dr. O. Bakker

Econoom die in Rotterdam promoveerde en daarna vijftien jaar verbonden was aan het Centraal Bureau voor de Statistiek. Leidde daar de afdeling economische en sociale statistieken. Werd in 1941 lid van de Algemene Rekenkamer, waarvan hij al vier jaar eerder plaatsvervangend lid was geworden. Werd in 1941 ook buitengewoon hoogleraar. Bleef veertien jaar lid van de Rekenkamer en stond bekend om zijn nuchtere oordeel.

in de periode 1941-1955: lid Algemene Rekenkamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


1.

Voornaam

Oege

2.

Personalia

geboorteplaats en -datum
Grouw (gem. Idaarderadeel, Frl.), 30 november 1890

overlijdensplaats en -datum
's-Gravenhage, 18 januari 1955

3.

Hoofdfuncties/beroepen (2/6)

  • lid Algemene Rekenkamer, van 1 september 1941 tot 18 januari 1955 (benoemd bij brief van 12/15 juli 1941 door het College van Secretarissen-Generaal)
  • buitengewoon hoogleraar bedrijfshuishoudkunde, Nederlandse Economische Hogeschool te Rotterdam, van oktober 1941 tot 18 januari 1955

U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.

4.

Nevenfuncties

  • docent bedrijfshuishoudkunde, Nederlandse Economische Hogeschool te Rotterdam, van 1936 tot 1938
  • docent bedrijfshuishoudkunde, Nederlandse Economische Hogeschool te Rotterdam, 1940

5.

Opleiding

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

6.

Familie/gezin

In de uitgebreide versie zijn, indien bekend, de familierelaties opgenomen.

7.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, opleiding en wetenswaardigheden. Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.