Prof.Drs. H.A. (Herman) Schaper
Herman Schaper (1949) was van 9 juni 2015 tot 16 januari 2019 Eerste Kamerlid voor D66. Hij was eerder, in de periode 1981-1982, buitenland-woordvoerder van de D66-Tweede Kamerfractie. Daarvoor was hij werkzaam als wetenschapper en ambtenaar van Buitenlandse Zaken. Keerde daar na zijn korte politieke loopbaan ook naar terug. De heer Schaper was voorts permanent vertegenwoordiger bij de NAVO in Brussel en bij VN in New York. Per 1 september 2014 bekleedt hij aan de Universiteit Leiden de Kooijmans-leerstoel voor vrede, recht en veiligheid. In de Senaat hield de heer Schaper zich bezig met internationaal beleid, Europa en verkeer en vervoer.
D66
in de periode 1981-2019: lid Tweede Kamer, lid Eerste Kamer
Inhoudsopgave van deze pagina:
-
-lid Tweede Kamer der Staten-Generaal, van 15 september 1981 tot 16 september 1982
-
-speciaal gezant van de minister van Buitenlandse Zaken vanwege de Nederlandse kandidatuur voor de veiligheidsraad en Mensenrechtencommissie, van september 2013 tot maart 2014
-
-bijzonder hoogleraar vrede, recht en veiligheid (Kooijmans-leerstoel), Universiteit Leiden-Campus Den Haag, vanaf 1 september 2014
-
-lid Eerste Kamer der Staten-Generaal, van 9 juni 2015 tot 16 januari 2019
U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.
-
-lid Parlementaire Assemblée van de NAVO, van november 2015 tot februari 2019
-
-lid bestuur Centre for Humanitarian Dialogue, vanaf 2015
U ziet een selectie van de nevenfuncties. In de uitgebreide versie is een overzicht van nevenfuncties in te zien.
In het digitale biografisch archief van PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, opleiding en wetenswaardigheden. Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.
Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.
De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.