Mr. Ph.G. (Philippe) Brood

foto Mr. Ph.G. (Philippe) Brood
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: ANP Fotoarchief

VVD-politicus met grote welsprekendheid, die op 35-jarige leeftijd in het Kamergebouw overleed. Hij was toen anderhalf jaar Tweede Kamerlid. 'Minervaan', die bij die Leidse studentenvereniging bestuurlijk actief was. Was voor hij Kamerlid werd als docent bestuursrecht werkzaam bij de Universiteit Leiden en was zelfstandig bestuursrechtadviseur. Velen zagen in hem een 'opvolger' van VVD'ers als Vonhoff, Geertsema en Annelien Kappeyne van de Coppello.

VVD
in de periode 1998-2000: lid Tweede Kamer

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.