Pegas: oud-Kamerleden aan de beurt in de vierde week van de verhoren

vrijdag 9 september 2022, 15:53

DEN HAAG (PDC) - In de vierde verhoorweek van de parlementaire enquêtecommissie aardgaswinning Groningen komen onder meer verschillende Kamerleden aan de beurt die lid waren in de periode na de zware beving bij Huizinge. Op dinsdag verschijnen Liesbeth van Tongeren (GroenLinks), Jan Vos (PvdA) en René Leegte (VVD) voor de commissie.

Van Tongeren was in die periode onderdeel van de oppositie, terwijl Vos en Leegte in de coalitie zaten en dus het coalitiebeleid moeten gaan uitleggen. Leegte heeft in die periode veel stof doen opwaaien: hij werd als woordvoerder op dit dossier overhoord in de trein terwijl hij zich in een telefoongesprek denigrerend uithaalde over de kwestie en heeft om die reden daarna ook zijn woordvoerderschap neergelegd.

Verder worden er op maandag en woensdag ook mensen verhoord. Onder meer Melissa Dales, die van 2018 tot 2021 geestelijk verzorger was in het aardbevingsgebied, komt aan het woord om over haar ervaringen met de inwoners te spreken. Ook William Moorlag (PvdA), voormalig gedupteerde in Groningen, komt aan het woord.

Bron: Tweede Kamer, RTV Noord