Eerste Kamerfractie Fractie-Otten

De Fractie-Otten ontstond in juli 2019 in de Eerste Kamer, nadat Henk Otten zich van de FVD-fractie afsplitste. In augustus 2019 sloten de leden Dorien Rookmaker en Jeroen de Vries zich bij hem aan. Ook zij waren voorheen leden van FVD. Rookmaker werd in februari 2020 lid van het Europees Parlement. De fractie bestond uit Henk Otten en Jeroen de Vries.

Op 28 juni 2020 fuseerde de Fractie-Otten met de Partij voor de Toekomst van Henk Krol, die echter in november 2020 de partij verliet. Daarna gebruikte de Fractie-Otten de naam GO (Groep Otten) als naam.


Bent u als journalist of wetenschapper op zoek naar statistische gegevens over personen uit het biografisch archief, bijvoorbeeld gemiddelde leeftijd, ervaring, herkomst, beroep, m/v of zittingsduur? De redactie van PDC kan deze gegevens onder voorwaarden beschikbaar stellen voor wetenschappelijk onderzoek en journalistieke publicaties. Neem voor meer informatie contact op.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.