Columns Democraten 66

Wekelijks verschijnt op de website een column, die afwisselend wordt geschreven door prof. dr. J.Th.J. (Joop) van den Berg en dr. B.H. (Bert) van den Braak .

De columns belichten op onafhankelijke wijze actuele politieke onderwerpen vanuit staatsrechtelijk, politicologisch en/of historisch oogpunt. De onderwerpen variëren van partijpolitieke ontwikkelingen tot constitutionele vraagstukken en van typisch Nederlandse thema's tot tendenzen die zich in de Europese Unie voordoen.

Met de columns hopen de auteurs vanuit hun eigen gezichtspunt een bijdrage te leveren aan het denken over politieke thema's en ontwikkelingen.

Aanmelden kan via columns.parlement.com

­

18 oktober 2013
Onbevallig op nieuwe wegen - J.Th.J. van den Berg
Het gaat met vallen en opstaan, maar langzaam aan vinden coalitie- en oppositiepartijen nieuwe wegen om met elkaar tot besluiten te komen.
28 januari 2011
Jan Vis - J.Th.J. van den Berg
Jan Vis was voor mij de oudere en wijzere broer, in journalistiek en politiek.
19 maart 2010
Van Mierlo en de (on)maakbare democratie - Bert van den Braak
Hans van Mierlo maakte in 1966 een scherpe analyse van het politiek bestel. Hij wist dat meer als pragmatisch politicus dan als hervormer om te zetten in veranderingen.
5 mei 2006
Bestaansrecht - Bert van den Braak
Er zijn in de loop der tijd al honderden politieke partijen opgericht. Slechts enkele, zoals D66, 'overleefden'. Uiteraard is electoraal succes daarbij van belang. Dat is echter niet het enige.
10 februari 2006
In eigen voet geschoten - Bert van den Braak
Een inschattingsfout leidde vorige week tot het aftreden van D66-leider Boris Dittrich. Hij was niet de eerste die zich vergiste in de tactiek.