Dr. J.G.C. (Hans) van Heijningen

Foto Dr. J.G.C. (Hans) van Heijningen

Hans van Heijningen (1953) is sinds 2005 secretaris van de SP. Hij werkte als adviseur en journalist in Nicaragua en was coördinator van het solidariteitsfonds XminY. Verder was hij enige tijd medewerker van SP-Tweede Kamerlid Harry van Bommel. Bij de Tweede Kamerverkiezingen in 2003 was hij nummer 13 op de kandidatenlijst van de SP.

in de periode 2003: kandidaat Tweede Kamer

voornaam (roepnaam)

(Hans)

personalia

geboorteplaats en -datum
Naaldwijk, 15 maart 1953

partij/stroming

partij(en)
SP (Socialistische Partij), vanaf 2002

hoofdfuncties en beroepen

  • medewerker Stichting Jeugdhavens te Amsterdam
  • free-lance consultant en journalist in Nicaragua, vanaf 1984
  • beleidsadviseur Nicaraguaanse (Sandinistische) regering en onderzoeker SNV (Stichting Nederlandse Vrijwilligers), tot 1992
  • coördinator solidariteitsfonds XminY, van 1998 tot 2003
  • beleidsmedewerker Harry van Bommel, SP-Tweede Kamerlid, van 2003 tot 2005
  • algemeen secretaris SP, vanaf 2005

publicaties/bronnen

publicaties
  • "Una contrarrevolución campesina? - análisis de las contradocciones entre el campesinado de la Región V de Nicaragua y el gobierno sandinista (1979-1990)"
  • diverse publicaties over Midden-Amerika

uitgebreide versie

uitgebreide versie
Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, opleiding, wetenswaardigheden etc. Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft. reageer

Bovenstaande gegevens zijn ontleend aan het biografisch archief van het Parlementair Documentatiecentrum (PDC) van de Universiteit Leiden en betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was.
Aanvullingen en gemotiveerde correcties ontvangt PDC graag. U kunt hiervoor de "reageer-keuze" aan de rechterzijde van deze pagina gebruiken of uw aanvullingen per post sturen naar PDC, antwoordnummer 10801, 2501 BW Den Haag of per email aan info@biografieen.com.