Beter goed gejat…

Met dank overgenomen van H.C.M. (Henk) Krol i, gepubliceerd op woensdag 7 oktober 2015.

Ach, beter goed gejat dan slecht verzonnen. En fijn dat er nu ineens zoveel belangstelling is voor de ouderenwerkloosheid.

Op vrijdag 18 september kwamen de regeringspartijen VVD en PvdA met het voorstel om nog dit jaar een rondetafelgesprek te organiseren over ouderenwerkloosheid. Een dag eerder - tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen - deed ik een voorstel om voor eind van dit jaar een nationale conferentie over ouderenwerkloosheid te houden.

Dat zou moeten met werkgevers, werknemers, UWV, ouderenorganisaties, deskundigen en andere relevante betrokkenen om alle ideeën en initiatieven die maar enigszins kunnen bijdragen aan het oplossen van dit probleem te bundelen en te bespreken. 50PLUS hoopt dat er op die manier een gerichte aanpak kan komen.

Ik vroeg daarbij ook alle Tweede Kamerfracties te betrekken. De motie kreeg brede steun, maar niet van de PVV en van de regeringspartijen VVD en PvdA. Kennelijk omdat men het 50PLUS niet gunde. En vervolgens kwamen VVD en PvdA met hun eigen voorstel, een dag later….