L.J.A.J. (Laurence) Stassen

foto L.J.A.J. (Laurence) Stassen
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)

Laurence Stassen (1971) was van 14 juli 2009 tot 1 juli 2014 lid van het Europees Parlement. Zij was delegatieleider voor de PVV, maar stapte in maart 2014 uit die partij. Mevrouw Stassen was presentatrice van enkele regionaal programma's bij TV Limburg. In 2011 was zij lijsttrekker van de PVV bij de Statenverkiezingen in Limburg. In het Europees Parlement hield zij zich bezig met buitenlandse betrekkingen. In haar vragen richtte mevrouw Stassen zich met name op vrouwenrechten en islam gerelateerde zaken. Zij was voorzitter van de partij VNL.

PVV, ex-PVV
in de periode 2009-2014: lid Europees Parlement

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.


Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.