Eerste en Tweede Kamer herdenken Prins Bernhard op maandag 6 december 2004

donderdag 2 december 2004, 14:38

De Eerste en Tweede Kamer zullen tijdens een bijzondere Verenigde Vergadering op 6 december 2004 om 12.15 uur in de Ridderzaal de op 1 december 2004 overleden Prins Bernhard herdenken.

Tot deze herdenkingsbijeenkomst zal de Tweede Kamer niet plenair vergaderen. Ook commissievergaderingen en andere geplande activiteiten van de Tweede Kamer en haar commissies zullen niet plaatsvinden. Op dinsdag 7 december 2004 hervatten beide Kamers hun werkzaamheden weer. Voor de Eerste Kamer waren tot die datum geen vergaderingen en/of andere activiteiten gepland.

Bij het overlijden van Prins Claus en Koningin Juliana schortte de Tweede Kamer al haar activiteiten nog op tot na de dag van de bijzetting van het stoffelijk overschot in de Nieuwe Kerk in Delft. Daar kwam toen kritiek op omdat de Tweede Kamer de enige instantie was die op een dergelijke manier 'rouw' betoonde. Deze week, nog voor het overlijden van Prins Bernhard, besloot de Tweede Kamer dat bij een mogelijk overlijden van de prins dat anders te doen.

bron: Tweede Kamer


verwant nieuws

meer over