Algemene Rekenkamer kritisch over informatievoorziening Tweede Kamer

woensdag 18 juni 2003, 11:41

De Algemene Rekenkamer uit in twee rapporten stevige kritiek op de informatie die de Tweede Kamer van de betrokken ministeries heeft gekregen over twee grote projecten. Het betreft de projecten C2000 en de Betuweroute en HSL. De onderzoeken hiernaar werden uitgevoerd op verzoek van de Tweede Kamer.

Het C2000 project is bedoeld om de communicatie tussen brandweer, ambulancediensten, politie en Koninklijke Marechaussee te versterken. De Tweede Kamer heeft een te rooskleurig beeld gekregen van de financiële, inhoudelijke en planningstechnische aspecten van het project. Bovendien was de projectbeheersing onder de maat, terwijl de kosten ervan nog onduidelijk zijn. Dit staat in het gisteren verschenen rapport Communicatienetwerk C2000 en Geïntegreerd Meldkamersysteem (GMS).

In het vandaag verschenen rapport 'Risicoreservering Betuweroute en HSL-zuid' wordt eveneens kritiek geleverd op de informatievoorziening aan de Kamer. Deze wordt als "onvolledig en daardoor onvoldoende inzichtelijk'' beoordeeld door de Algemene Rekenkamer. Met name over de reservering van 985 miljoen euro die voor eventuele tegenvallers bestemd was, had meer duidelijkheid gegeven moeten worden. De hoogte van de reservering vindt de Algemene Rekenkamer overigens wel verdedigbaar maar slecht onderbouwd.

bron: persberichten Algemene Rekenkamer